I kväll får jag lust att hurra lite. Läste just i New York Times att ett läkemedelsbolag som ska testa en ny medicin mot ebola har svårt att få patienter till sin studie: Ebola Drug Trial Is Halted for Lack of Patients – NYTimes.com. Sedan 2 januari har de bara fått ihop tio fall eftersom antalet smittade har minskat så snabbt i de drabbade länderna.

Vilken hjälteinsats all frivillig sjukvårdspersonal har gjort. Ett sådant mod. Varje gång tidningarna har skrivit om någon som ska resa ner och behandla sjuka har mitt hjärta fylls av beundran och en stor portion tacksamhet. Och tänk att de har fått bukt med epidemin till slut. Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken, men jag viskar ändå ett litet hurra.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.