När Ett sötare blod släpptes för över tio år sedan tänkte jag: undrar om det kan bli några föredrag kring boken? Aldrig hade jag kunnat gissa att den och mina andra böcker skulle ta mig från Piteå i norr till Österlen i söder; från Bergen i väster till Helsingfors i öster. Nu är det dags att sätta sig på tåget igen! Under våren har jag hittills fyra föredrag inbokade som är öppna för allmänheten.

Vårens tour drar igång redan i morgon, 31 januari. Då far jag till…

…Falkenbergs stadsteater

Det är Falkenbergs föreläsningsförening som bjuder in till ett föredrag om Fejkmaten. Undertecknad kommer att nagelfara den moderna livsmedelsindustrin och berätta hur företagen arbetar för att få oss att tro att konstgjorda livsmedel är riktig mat. Vi drar i gång klockan 19.00. Mer info om hur du anmäler dig hittar du via denna länk.

14 mars, Eskilstuna

Nästa anhalt är Eskilstuna. Jag var där i höstas och pratade om Fejkmaten. Nu bjuder Monicas Lymfhälsa in mig igen, och denna gång ska vi dyka in i vetenskapen bakom våra kostråd och vårt allt sötare blod. För hur har ett sekel med socker egentligen påverkat våra kroppar? Det kommer att bli en ögonöppnare. Missa inte det! Du anmäler dig via denna länk.

18 april, Varbergs stadsbibliotek

Vecka 16 är det ”minivecka” i Varberg. Då blir det fokus på våra små och jag kommer att prata om den av mina böcker som ligger mig varmast om hjärtat: Stora boken om barn och mat. Det finns så mycket kunskap kring hur det går till när bebisar lär sig att äta mat, men som inte når ut till föräldrar. Jag gjorde själv alla fel med mina barn. Med lite mer kunskap kan man ha det mycket roligare kring matbordet. Så tipsa alla föräldrar du känner om detta!

23 maj, Stockholm

Vårens sista föredrag är inbokat i Stockholm. Ersta diakoni har en mötesplats för personer som på något vis berörs av kognitiva sjukdomar: Café minnesvärt. Den 23 maj kommer jag dit för att prata om ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker”. Det kommer speciellt handla om hur hjärnan påverkas av våra matval. Det anmäler dig via denna länk.    

Sprid gärna detta till personer som du tror kan vara intresserade!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.